Wie zijn wij?

Een enthousiaste groep carnavalsvierders, het feestorkest “De Blaanke Bloazers” en “De Doar’n Dölls” (bestaande uit het 9e voetbalelftal van Quick ’20 en niet-actieve spelers van zowel het orkest als het elftal) organiseert op de vrijdagavond voor de 3 dolle dagen, het carnavalsweekend, de presentatie van de:

TAPKLOAS

Deze doldwaze avond wordt altijd opgeluisterd door een artiest waarvan tot op dat moment niemand het bestaan wist. Na deze avond is deze artiest een bekende / beruchte Nederlander voor Oldenzaal en omstreken.

De TAPKLOAS wordt gekozen door een anonieme stemming van elk lid van “De Blaanke Bloazers” en “de Doar’n Dölls”. Elk lid kan op een top 3 stemmen van mensen die volgens hem in het carnaval, en daarbuiten, wat betekenen. Dit kan gaan van iemand die in is voor gezelligheid, tot iemand die veel voor het elftal of de kapel doet. Iedereen kan hiervoor dus in aanmerking komen.

De TAPKLOAS wordt na zijn verkiezing, een in brons gegoten TAPKLOAS overhandigd, waarna hij zijn motto zal onthullen. De TAPKLOAS biedt op Rosenmontag een receptie aan voor de leden van “De Blaanke Bloazers” en “De Doar’n Dölls” en verdere genodigden.